Последвайте Гласове в Балкански държави са поискали от президента на Турция

...
Последвайте Гласове в Балкански държави са поискали от президента на Турция
Коментари Харесай

Балкански държави са поискали от Ердоган да помоли Путин да не спира газа през зимата

Последвайте " Гласове " в 
Балкански страни са поискали от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган да помоли съветския водач Владимир Путин да не стопира доставките на газ през зимата, оповестява турският новинарски уебсайт. Това е споделил министърът на земеделието и горите Вахит Киришджи, който придружаваше президента Реджеп Тайип Ердоган по време на визитата му в страни на Балканите предходната седмица.

Западните страни поредно оповестиха наказания против Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари и води тази война към този момент месеци наред. В отговор на продължаващите наказания Путин спря доставките на природен газ към европейските страни, припомня уеб сайтът.
Киришджи приказва по време на събитие за честването на 101-вата годишнина от успеха при Сакаря, състояло се през вчерашния ден в Полатлъ, Анкара. 
" Първо посетихме Босна и Херцеговина, по-късно Сърбия и Хърватия. Изречението, изразено от президентите и министър-председателите на трите страни, както и от нашите събеседници министри, беше следното: " Следващата седмица (сегашната седмица, бел.ред.) ще бъдете на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие. Моля Ви говорете с Путин там. Имате положителни връзки и с президента на Азербайджан Илхам Алиев, апелирам, помолете ги да не понижават през зимния сезон течните горива и газа, който доставят ". 

Президентът Реджеп Тайип Ердоган направи обиколка в Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия на 6,7 и 8 септември по покана на своите сътрудници. След формалните визити Ердоган съобщи, че те са били осъществени в сериозен интервал от позиция на районните събития. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР